Jij ook een cariéreswitch? Wordt kok!

Ik kan me heel goed voorstellen als je al heel lang hetzelfde werk doet dat dat gaat vervelen, en dat je dan eens iets anders wilt, een soort van carriéreswitch zeg maar.
De vraag is, waar ben je goed in, de een is goed in koken en hapjes maken (ja ik noem maar wat hoor) en de ander naait bijvoorbeeld weer graag.
Naaiwerk ligt goed in de markt, als je daar je werk van maakt en veel vaste klantjes krijgt dan valt daar een leuk centje mee te verdienen,
Hoeveel mannen zijn er niet wiens vrouw geen fut en zin meer heeft om na een lange werkdag zich ook nog eens te storten op het naaiwerk naast alle drukke dagelijkse beslommeringen die je al hebt vanwege de kinderen, groot of klein, je kent het…kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen, je hebt altijd wel wat aan je hoofd.
En daar ben jij dan voor, de reddende engel…om die vrouwen datgene uit handen te nemen waar jij dan zo’n lekker zakcentje mee kan verdienen,

Ik zou zeggen in één woord ideaal toch.
Maar om nou direct je baan op te zeggen waar je al zolang zit vastgeroest is ook weer zowat, daar moet je wel goed over nadenken, sommigen zijn zo vastgeroest dat de stap toch wel erg groot is,
je zou dan bijvoorbeeld kunnen overwegen om een bijbaantje te nemen voor in de avonduren,
(of in de middaguren het ligt er maar net aan hoe het uitkomt), geweldig toch? 
Van je hobby een soort van werk maken en geld verdienen, wat ook heel leuk is, om dat dan samen met je collega te doen (die van dat werk waar je samen al jaren zo saai zit vastgeroest)
Dan maak je samen een carriéswitch en hoe leuk is dat, gezellig met zijn tweeén,
wat een leuk verzetje, de ene staat in de keuken zich uit te leven en fabriceert de lekkerste hapjes,
van stamppot geflambeerde wilde winterwortel met rode wijn dressing en wat toefjes peterselie erop (of slagroom, wat je wilt), tot een kaasplankje met zelfgedraaide bitterballen en stukjes kaas en gegrilde worst opgeleukt met augurk, hop cocktail prikkertjes erin, en serveren maar, gezellig toch?
Besef even hoe geweldig het zou zijn…stel je voor…zie je het voor je…je kookt / naait graag, niet alleen maar saai thuis, maar ook graag buiten de deur voor anderen, waarom zou je dan met je hobby niet wat bij kunnen verdienen?
Ik bedoel A…je oefent je hobby uit wat je zo ontzettend leuk vind om te doen…en B…je krijgt er nog voor betaald ook.
GE-WEL-DIG toch?
Leuk met zijn tweeén een bedrijfje beginnen, ergens een ruimte huren op een mooie rustige locatie, (adverteren om veel klanten te krijgen is altijd handig dan) en terwijl de ene er heerlijk op los naait zorgt de ander voor de nodige versnaperingen en de catering.
Ik weet zeker dat er in die branche heel veel te verdienen valt.
Als je er tegenop ziet om een ruimte te huren omdat dat aardig in de kosten kan gaan lopen, wat ik ook begrijpen kan, dan hou je weer weinig geld over van wat je verdien en heb je het idee dat je voor niks naait / kookt, dan zou je het ook gewoon bij je eigen thuis kunnen doen, maar het lijkt mij dat het niet zo leuk is voor je echtgenoot die er tijdens jou activiteiten dan steeds maar als een derde wiel aan de wagen bij zit, en om van je kinderen dan nog maar te zwijgen. maar die kan je altijd even bij vrienden of vriendinnen  laten chillen ofzo zoals dat tegenwoordig heet.
Daar is altijd wel een mouw aan te passen
Maar aan de andere kant is het ook wel weer zo dat je je man kunt gebruiken om koffie te serveren of hij kan natuurlijk ook een pot thee zetten als je dat liever hebt.
Voor als je het thuis niet ziet zitten en toch eraan denkt om een ruimte te huren dan kan een mooie welkoms mat voor de deur niet ontbreken (die kan je eventueel zelf borduren)
Maar ook zeker zo’n mooie blikvanger zou een groot verlicht bord aan en uit knipperend boven de voordeur zijn, je weet wel zoiets als wat ze in die Amerikaanse films bij een motel hebben.
en dan moet je een mooie slogan ervoor verzinnen, bijvoorbeeld…”Het culinaire hoogSTANDJE”
En dan mooi met roze en rode verlichting. ik weet zeker dat zoiets een groot succes gaat worden.
(je kan zien dat ik een waterman ben, excentriek, een vleugje apart en barstensvol spectaculaire ideeeén)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s