Ze dacht dat ze jezus was

Je treft ze wel eens op de werkvloer, het omhoog gevallen meisje, die het slachtoffer is geworden van hoogmoedswaanzin en arrogantie, totaal het contact verloren met de realiteit.

Men leeft in een eigen wereldje met narcistische trekken een tekort aan realiteit en teveel aan hoogmoedswaanzin, ook wel grootheidswaan genoemd.

Oftewel ziekelijke zelfoverschatting, een psychische aandoening waarbij men zichzelf belangrijker vind dan anderen

In dat fantasie wereldje vind ze zichzelf geweldig, interessant en uniek en verwacht dat anderen haar op een voetstuk plaatsen.

Ze gedraagt zich hooghartig en arrogant, heeft een enorm ego en in haar beleving heeft ze recht op een voorkeursbehandeling, is overtuigd van haar eigen superioriteit en eist bewondering.

Met beide beentjes op de grond blijven staan en de realiteit niet uit het oog verliezen kan heel moeilijk zijn wanneer men met een waanstoornis leeft.

Door gebrek aan intelligentie leeft men met een gefantaseerd zelfbeeld.

Waanvoorstellingen wat zich kenmerkt door zelfoverschatting is een vorm van krankzinnigheid.

Men beeld zich in een belangrijke positie in te nemen, is dominant, wat enorme irritatie kan opwekken bij collega’s.

Ze zijn geneigd tot verbaal geweld waardoor ze zichzelf goed voelen en achter hun miserabele ik kunnen verschuilen.

Op de werkvloer houden ze van orders uit delen en voelen zich geroepen om de functie van de chef te imiteren, en iedereen die het maar horen wil moet weten hoever ze in de reet van de chef heeft weten te kruipen, en vol trots wordt verteld dat ze zelfs op het bord van de chef kan schijten.

Door luid schreeuwend jou naam te bléren (waar anderen bij zijn, want standjes geven zonder publiek is niet interessant, nee graag met toeschouwers en de narcist voelt zich geweldig) gilt ze de mededeling dat jij onmiddellijk weer aan het werk moet, (want waar haalde je het gore lef vandaan om te gaan staan praten na de koffie pauze)

Tja daar sta je dan, gezellig midden in een gesprek, is dat even schrikken als er zo’n molenpaard van 2 meter lang en pak ‘m beet een meter twintig breed als een dictator voor je staat te gillen.

Wat doe je dan? er tegen in gaan en een scene trappen of gehoorzamen?

Ik denk dat je het beste voor het laatste kan kiezen, alleen ik zie het niet als gehoorzamen, ik zie het meer als laat de stumpert lekker gelukkig zijn in haar ingebeelde fantasie wereldje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s