Flabbergasted Brianna

Ooit heb ik ergens gewerkt waar je met heel veel collega’s te maken hebt, en dan met name veel vrouwen, oh oh hilarisch was dat, en wat echt leuk is, de dames onder elkaar die houden wel van een lolletje. dat maakt de werk sfeer dan wel weer heel leuk.
Nou moet ik zeggen dat ik niet de makkelijkste ben, in zo’n hok met al die wijven mag ik er misschien een handje vol en de rest die moet ik niet, die hebben een nare houding (om het maar even netjes te zeggen) en daar lul ik dan ook niet mee.
Provoceren en onzin lullen daar ben ik goed in, en sommigen zijn dan flabbergasted, oftewel met stomheid geslagen, je weet wel, dan heb je zo’n blik op je gezicht alsof je in shock bent, soms kan dat gebeuren bijvoorbeeld na het plotseling zien van de vrouw van je minnaar, die onverwachts vroeger thuis is terwijl jullie net weer zijn aangekleed en jij nog even aan de keukentafel aan een kopje thee zit, zuigend aan een pepermuntje.
Dan sta je met open mond een beetje schaapachtig wereldvreemd te kijken als een baby die net het geboortekanaal heeft verlaten en zo pardoes vanuit het barings bad boven water komt en voor het eerst de wereld aanschouwt.
Zo ken ik er ook eentje, het arme ding was duidelijk niet veel gewend aan de blik op haar gezicht te zien, want elke keer weer trok ze een gezicht alsof ze net uit een vagina gekropen kwam zodra ze mij zag.
Nou had ze van zichzelf al chronisch een afgezakte zeikbek, maar goed, dat tot daar aan toe.
Toen ik nog jonger was en met mijn wit gepoederde gezicht, zwart getekende wenkbrauwen en zwarte eyeliner en lange zwarte haar heel veel weg had van Morticia Addams, was dat voor haar te heftig allemaal en kon haar tere zieltje mijn verschijning blijkbaar niet aan.
Vaak heb ik op het punt gestaan om vlak voor haar neus met een serieuze blik opeens BOE te roepen, en dan daarbij zachtjes in haar oor fluisterend…kijk maar uit..ik bijt…
Sprakeloos was het arme ding telkens weer, maar toen ze erachter kwam dat ik tijdens het stappen
elk weekend mezelf laveloos zoop moest ze helemaal bijna aan het zuurstof gekoppeld worden.
En daarom deed ik op personeelsfeestjes expres alsof ik straal bezopen was, ja shockeren daar was ik goed in, mien meut had mij weer in de gaten en met een wereldvreemde blik vol afschuw keek ze mijn kant op zodra ze me zag.
(Later hoorde ik dat ze dacht dat ik stoned was, wat een giller.)
Ach ja… een vergissing is menselijk, aangezien haar stiefzoon aan de drugs was, heeft ze de nodige kennis en ervaring met mensen die stoned zijn,
Maar goeie grutten, hemeltje lief… neuh joh, hier vergiste ze zich toch behoorlijk hoor, wiet en shit daar doe ik niet aan, ik hou het wel bij rum of wijn.
Ik zei tegen mijn man die ik bij me had, zeg Peet…zie je dat tutje daar, die daar naast die ouwe man zit, laat jij eens even zien hoe goed je in EHBO bent en doe eens even de heimlich greep bij haar, want zo te zien stikt ze bijna in haar bitterbal, en ik wil niet hebben dat ik straks op me geweten heb dat mijn verschijning haar fataal is geworden.
Waar kan een mens van de leg van raken hé, oh oh, maar goed zo zie je maar dat elk mens weer anders is.
Zij is zo’n type wat liever gaat borduren op de zaterdag avond, ik denk met een kopje thee en zelf gebakken boterkoek erbij.
En ik ging nou eenmaal graag uit op de zaterdagavond onder het genot van een glaasje rum.
DUH….SHOCKING 
Ik persoonlijk zou niet van mijn á propos zijn wanneer iemand met een wit gepoederd hoofd en zwarte eyeliner een borreltje drinkt, niet iets om geshockeerd over te zijn.. me dunkt.
 Waar ik dan weer persoonlijk wel mond op mond beademing voor nodig zou hebben dat is wanneer ik s’morgens wakker wordt naast een echtgenoot die zo oud is dat hij mijn vader had kunnen zijn, moet je je indenken dan ben jij 40 en is hij bijna 70, en op familie kiekjes kom je eigenlijk tot de conclusie dat je echtgenoot eigenlijk beter bij je moeder past dan bij jou,
Moet je je voorstellen, zit je in de zomer lekker buiten ergens op een terrasje dan kom je iemand van lang geleden tegen van de dans mariekes ofzo…en dan krijg je de vraag…Hee Hallo, dat is lang geleden.en wie is deze meneer? is dat je opa?
En dan moet jij weer voor de zoveelste keer uitleggen dat het noch je opa is en noch je vader en dat je ook niet als vrijwilligster bij de zonnebloem bejaarde mensen een leuk dagje en wat entertainment bezorgt, neen beste mensen het is gewoon mijn man moet je dan weer voor de zoveelste keer zeggen, terwijl je beiden op een pepermuntje zuigt die op het schoteltje zo leuk bij je kopje thee lag.
Of waar ik ook van de leg van zou zijn dat is wanneer je dan 25 jaar getrouwd bent en een romantisch weekendje in een hotel boekt in Boekapest maar van te voren wel even moet informeren of er ook til liften in het hotel aanwezig zijn om je opa…uh…man s’morgens mee uit bed te takelen,
Heel kut allemaal, en zwaar, vooral héél zwaar, je zou bijna een borrel nodig hebben…of een joint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s